Nederlands English Français Deutsch

De omgeving

B&B de Studio biedt een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de culturele en natuurlijke rijkdommen in Groningen, Friesland en Drenthe. Steden als Leeuwarden, Assen of Makkum kunnen allemaal in één dag vanuit de B&B worden bezocht.

Provincie Groningen
De provincie Groningen heeft mooie afwisselende landschappen, ideaal om in te  fietsen en wandelen. Het natuurlijke landschap van deze provincie is zeker een bezoek waard.

Het Pieterpad
Het Pieterpad voert van Pieterburen in Noord Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid Limburg en is daarmee de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland. Of u nu uit het zuiden komt gewandeld of uit het noorden, in onze Bed and Breakfast  in de stad Groningen vindt u een prima logeeradres.


Pieterpad

Groninger kerken
De provincie Groningen heeft een keur van historische kerken en borgen die een tochtje naar het platteland zeer de moeite waard maken.


Kerkje in Oostum

 

Zeehondencrèche
Een bezoek aan de Zeehondencrèche is leuk en interessant voor iedere leeftijdsgroep. Je kunt met eigen ogen zien met welke problemen zeehonden te maken hebben en wat de crèche daaraan doet. In de  Zeehondencrèche kun je letterlijk in de keuken kijken.


Zeehondencreche Pieterburen

Bourtange
Vlakbij de Duitse grens, in het prachtige Westerwolde (Zuid-Oost Groningen), ligt de vesting Bourtange. Een uniek historisch verdedigingswerk dat zijn gelijke niet kent. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad.

Fort Bourtange

Menkemaborg
De Menkemaborg is een kasteelmuseum, gelegen te Uithuizen in het noordoosten van de provincie Groningen.

Menkemaborg

De waddenzee en eilanden
Van Nederland tot Denemarken ligt de waddenzee met een grote ecologische waarde. De Waddenzee heeft twee gezichten: water bij vloed en zand en slib bij eb. Van de vijftig eilanden in de ondiepe wateren van de Waddenzee liggen er vijf in Nederland. Vanuit onze Bed and Breakfast kunt u  Schiermonnikoog in één dag bezoeken.

Schiermonnikoog
U kunt Schiermonnikoog met zijn prachtige witte zandstranden vanuit onze Bed and Breakfast in één dag bezoeken, door de boot in Lauwersoog te nemen. De grote rijkdom van zijn landschappen (duinen, bossen, slikken en polders), de overvloed aan flora en fauna, zorgden ervoor dat het eiland als natuurpark wordt beschermd.

Wadlopen
Wadlopen brengt je in een ongekend wijds landschap, op een moment dat de natuurelementen ons daar toelaten. Zij bepalen op het wad het levensritme en ieder die zich in dit getijdenlandschap wil begeven zal zich hier aan moeten aanpassen.

Wadlopen

Friesland
Friesland heeft de langste ononderbroken keten van meren in Europa, een ideale omgeving voor liefhebbers van watersport. Deze provincie heeft vier nationale parken: Lauwersmeer, Schiermonnikoog, het natuurreservaat Drents-Friese Wold en het Alde Feanen park. Friesland organiseert tijdens strenge winters de langste schaatstocht ter wereld, de Elfstedentocht.

Oldehove

Koninklijke Tichelaar Makkum
Koninklijke Tichelaar Makkum, het  oudste bedrijf in Nederland, maakt handgeschilderd aardewerk en tegels en voert opdrachten uit in keramiek.  Dit mooie avontuur begon in 1670 De Koninklijke Tichelaar in Makkum slaagt erin om traditie en moderniteit met elkaar te verzoenen. De verfijning van de productie van kleine Friese dorpje Makkum zal u niet teleurstellen.

Leeuwarden: Keramiekmuseum Princessehof
Het Keramiekmuseum (Keramiek Museum) Princessehof Leeuwarden nodigt u uit om de wereld van de keramiek te verkennen. De tentoonstellingen presenteren hedendaagse en oude keramiek in alle soorten en maten, versierd of niet, geglazuurd of niet. De collectie is verdeeld in zeven secties: Azië, Europa, Art Nouveau, Fries Aardewerk, moderne en hedendaagse keramiek en  Tegels. Het museum is gevestigd in een 18e eeuwse kasteel in het historische centrum van Leeuwarden.

Drenthe
Drenthe is een van de mooiste provincies in Nederland. De beste manier om de rijke natuur te verkennen is op de fiets enkele van de 1400 kilometer aan fietspaden te volgen. De provincie Drenthe heeft 54 Hunnebedden die 5000 jaar oud zijn. Het Hunebedcentrum Borger laat zien hoe deze graven werden gebouwd met stenen die 40 ton wegen. Andere attracties in de provincie zijn de dierentuin in Emmen en het voormalige concentratiekamp Westerbork.

Drents Museum in Assen
In Assen kunt u de geschiedenis van de provincie Drenthe ontdekken in het het Drents Museum. De grote attractie van dit museum, is het lichaam van een jonge vrouw die 2000 jaar geleden stierf, gemumifieerd gevonden in een moeras, en waarvan de geichtskenmerken zijn hersteld.

Giethoorn
Giethoorn is een voetgangersstad, met de bijnaam het ‘Venetië van het Noorden”. Er zijn 150 bruggen en het stadje kent een charmante vredigheid. Dit stadje van 2500 inwoners kan te voet of per kano worden bezocht. De huisjes met rieten daken staan langs de talloze kanalen. Giethoorn ligt in het natuurgebied de Weerribben-Wieden.