Nederlands English Français Deutsch

De stad Groningen

Groningen is een levendige universiteitsstad en heeft de laagste gemiddelde leeftijd in Nederland. De charmante binnenstad kreeg in het verleden de titel van het beste stadcentrum van Nederland.

B&B de Studio bevindt zich in de rustige Sint Lucasstraat op loop- en fietsafstand van het centrum van de stad Groningen. Ook zijn de uitvalswegen prima bereikbaar.

Op een paar minuten loopafstand is een grote Jumbo-supermarkt met een zeer divers aanbod en veel biologische producten. Groningen is een stad waar heel veel gefietst wordt, kijk bv naar dit filmpje over fietsstad Groningen! http://www.flixxy.com/the-worlds-cycling-city.htm

Vismarkt

Vanaf de B&B ben je binnen 5 minuten op je leenfiets in het centrum van Groningen, en het is maar 10 minuten lopen. Op dinsdag, vrijdag en zaterdag is er een uitgebreide groente, fruit en vis- en warenmarkt op de Grote Markt en de Vismarkt.

Folkingestraat

Groningen heeft hele leuke straatjes met aparte bijzondere winkeltjes, prachtige gebouwen, en veel culturele mogelijkheden. Wat het uitgangsleven betreft, deze universiteitsstad is een van de meest geanimeerde steden van Nederland.

Groninger Museum

Er zijn bioscopen, concertzalen, en er is een prachtige schouwburg. Je kunt een rondvaart door de grachten maken. In Groningen vind je een van de mooiste en meest bijzondere musea van Nederland: het Groninger Museum, ook het Scheepsvaartmuseum, het Grafisch museum en het Stripmuseum zijn een bezoekje meer dan waard. In de stad Groningen kun je 400 beelden en kunstuitingen op straat vinden tijdens de stadswandeling, waar je ook kunt genieten van vele historische gebouwen. Ook is er een keur aan galerieën.

Festivals

Elk jaar worden er in Groningen vele festivals en andere leuke evenementen georganiseerd: Misschien kunt u uw verblijf combineren met een bezoek aan het Noorderzon Festival. Dit grote internationale evenement vindt plaats in augustus en trekt jaarlijks meer dan 125.000 bezoekers. http://www.noorderzon.nl

Het Noorderlicht Fotofestival wordt beschouwd als een van de vijf belangrijkste fotografie-evenementen in de wereld. Elk jaar in september om de beurt in Groningen of in Leeuwarden. http://www.noorderlicht.com

Hier heeft u een overzicht over andere festivals en evenementen: http://www.uitzinnig.nl/evenement/5/groningen.aspx

 Martinitoren

In Groningen zijn veel mooie kerken, waaronder de Martinikerk met prachtige Martinitoren van 100 meter die nog steeds waakt over de stad. Het is mogelijk de Martinitoren te beklimmen.

Rondvaarten

Er zijn veel cafés en leuke restaurantjes te vinden. Van bruine kroeg tot chique gelegenheid. Het leukste café in Groningen is ongetwijfeld Café de Minnaar in de Rozenstraat. Het café is van onze dochter.

Cafe De Minnaar