Nederlands English Français Deutsch

Weblog B&B de Studio

9 januari

Wat de gasten unaniem waarderen is de rust en stilte die in de studio heerst.

Omdat de studio beneden achter het huis is gebouwd horen de gasten van de B&B en wij nooit iets van elkaar.

Ook de tuin van de B&B is prive voor de bed-and breakfast gasten.

Kortom een ideale situatie voor zowel de gasten als voor ons.

 

 

 

1 arpril

vandaag mooie viooltjes gekocht voor de tuin van de studio. het is een heerlijke beschutte plek en in de zon is het al heerlijk vertoeven daar.

31 maart 2014

zaterdagavond weer een prachtig concert bijgewoond van het symfonieorkest van Groningen, het Noord Nederlands Orkest. Je kunt je bezoek aan onze stad ook combineren met een bezoek aan onze concertzaal de Oosterpoort.

Kik voor het programma en bestellen van kaarten op: www.nno.nu

14 maart 2013

Genoten we een week geleden nog van het zonnetje op een terras van onze B&B , de afgelopen dagen waren we alweer aan het sneeuwruimen. Het weer speelt een spelletje met ons! Maar wij laten ons niet gek maken. Lentekriebels of winterpret, het blijft goed toeven in onze prachtige stad en speciaal in onze Bed and Breakfast waar je in het eerste lentezonnetje al heerlijk een krantje kunt lezen.
27 februari 2013

In het tuintje behorend bij onze Bed & Breakfast staan  de eerste sneeuwklokjes alweer dapper te bloeien. Als de zon schijnt kun je door de beschutte ligging al heel snel met een kopje koffie in de zon zitten. En het is altijd zo rustig en stil. De lente komt eraan!

 

3 jan. 2013

Een nieuw jaar voor onze bed and breakfast, met ik hoop veel fijne ervaringen. Momenteel logeert een jonge fransman bij ons in de B&B en ik probeer hem wegwijs te maken in onze stad.  Onze gast gebruikt een van de leenfietsen en heeft de stad al op de fiets verkend. Vooral het Groninger Museum het Scheepsvaartmuseum en de hofjes worden door de gasten van onze B&B gewaardeerd. Een tochtje naar het Groninger platteland is voor onze gasten van onze Bed and breakfast zeer gewild. Routes zijn in het appartement voorhanden.

29 dec 2-12

Op 5 min lopen van ons B&B is een hele oude koekfabriek die de allerbeste  Groninger koek maakt. Een bezoekje aan deze oude fabriek op loopafstand van ons huis, wordt door onze gasten erg op prijs gesteld.

13 december 2012

In de wijkkrant is een advertentie geplaatst van onze Bed and Breakfast.  De krant wordt gelezen, want ik kreeg een aanvraag voor een familie uit de wijk die gasten krijgen  en die nu van onze  B&B gebruik gaan maken, dank Anja voor het idee.

12 november 2012

Wat kun je toch veel leuke momenten beleven met gasten van een bedandbreakfast!

Elke twee maanden komt onze vaste gast, hij verblijft dan meestal een week  achter elkaar in onze bedandbreakfast.

Hij gaat volledig z’n eigen gang, haalt z’n eigen eten bij de Jumbo om de hoek, fietst op onze leenfiets rondjes door de stad en heeft z’n eigen ingang, waardoor ik me zelfs wel eens afvraag of hij er eigenlijk wel is. Hij werkt hard en is blij met het daarna thuis te kunnen komen in de Studio. Een eigen plek in drukke tijden.

En af en toe hebben we ook contact. Hij zit in de muziek, net als Simon en ik vroeger en dat levert mooie gesprekken op bijvoorbeeld bij een glas wijn ‘s avonds als hij eens niet hoeft te werken. Dat geeft energie en ik word er blij van.

Mijn dochter zegt: als je  ooit een boek wilt schrijven, een moeilijk probleem moet oplossen of even weg van alles en iedereen wilt zijn dan zou ik dat hier doen. De rust, de stilte, het ‘wegvanhuis’ zijn en de sfeer: alle omstandigheden zijn er om tijdens een longstay in de bedandbreakfast productief en creatief te zijn. Ik denk dat ze gelijk heeft.

Dus: Wie wil er binnenkort een boek schrijven?


11 november 2012

Buren van me, Han en Margreet, hebben een huis in San Giovanni a Piro, Cilento, in het zuiden van Italie.

Dat huis heet Casa Sette Venti en je kunt het ook huren, dus als je een mooie vakantie in Italie wilt, kijk dan eens op http://casasetteventi.nl/

Dit is een foto van het terras van Casa Sette Venti:

 Uitzicht vanaf terras van Casa Sette Venti, Cilento, Italie